Nyheder

Hos Glöd Hudpleje ved vi, at det er vigtigt at holde sig opdateret med nyheder for at få den bedste hudpleje. Vi gør det nemt for dig at holde dig orienteret om vores nye produkter, teknologiske opdateringer og med info om hvad der sker her på klinikken. 

Nedenfor kan du læse vores indlæg/nyheder:

NyhedsbilledeStor

Hvad er retinol og skal det være en del af din hudplejerutine?

Find ud af, om retinol skal være en del af din hudplejerutine!

Retinol er en af de mest effektive og populære ingredienser, der hjælper til at reducere synlige rynker, fine linjer og hyperpigmentering.

Det kan også hjælpe til at reducere acne ved at fremme celleomsætningen.

Retinol, som er en retinoid – en form for A-vitamin – er uden tvivl branchens bedste standardingrediens til at bekæmpe tegn på ældning af huden. Den kan hjælpe til at accelerere hudfornyelsen og reducere rynker, fine linjer og alderspletter og giver en fastere og blødere hud med en mere ensartet hudfarve. Retinol kan også hjælpe til at reducere acne og forhindre, at døde hudceller tilstopper porerne.

Hvorfor bruges retinol?
Huden ældes af en række forskellige årsager, lige fra miljømæssige faktorer til stress og naturlig ældning. Når huden ældes, reduceres celleomsætningen og collagenproduktionen. Synlige tegn på ældning af huden (pletter, fine linjer, rynker osv.) opstår som følge af vores huds naturlige forsvarsmekanismer og på grund af langsommere hudfornyelse og -reparation. Retinol er et enestående valg til at behandle tidlig ældning af huden, da den hjælper til at accelerere hudfornyelsen, så ældningen ses mindre.

Hvordan virker retinol på huden? 
Retinol forbedrer hudens celleomsætning og -fornyelse. Dette giver en blødere hud og en mere ensartet hudfarve. For at kunne tåle retinol skal huden ofte først opbygge det, der kaldes retinoidreceptorer. Disse receptorer er proteiner, der findes naturligt i huden, og de hjælper retinolen til at gøre sit arbejde. Huden kan danne retinoidreceptorer via kontrolleret eksponering, og det er årsagen til, at det ofte anbefales at starte langsomt med retinolprodukter og gradvist øge koncentrationerne.

Type af retinoler 
Retinol tilhører en familie, som hedder retinoider og er en form for A-vitamin, der hjælper til at øge celleafstødningen og cellefornyelsen, udjævner misfarvning og fjerner den skade, der opstår under ældningen af huden. 
Retinoider har størst virkning på collagen. Her har retinoider en dobbelt effekt: De hjælper til at reducere collagennedbrydningen på grund af sollys, og de stimulerer produktionen af nyt collagen.

Retinsyre er en type retinoid, der fås receptpligtigt i form af isotretinoin og tretinoin, men den har også størst risiko for at give hudirritation.
Retinol er den stærkeste retinoid, der fås uden recept. Retinol er stadig yderst effektiv, men dog 20 % svagere end retinsyre og omdannes langsomt til retinsyre af huden. Det betyder også, at den giver mindre hudirritation end retinsyre.
Retinylpalmitat, retinylpropionat og retinylacetat er de mildeste retinoider, der også kendes som retinylestre. Det tager længere tid for dem at blive omdannet til retinsyre, og der er kun minimal risiko for, at de giver hudirritation. 
Mikroindkapslet retinol Nogle former for retinol er mikroindkapslede, hvilket hjælper til at stabilisere retinolen og sikre maksimal effekt. Mikroindkapslet retinol danner også et usynligt skjold på hudens overflade og hjælper til at reducere fugttab, hvilket er vigtigt for at reducere rynker og fine linjer.

Sådan bruges retinol

  • Start med at bruge retinol gradvist: Hvis du langsomt opbygger din huds tolerance, hjælper det til at undgå og reducere irritation. Start med at bruge retinol én gang om ugen, derefter hver anden dag og til sidst hver dag. 
  • Påfør retinol om aftenen for at undgå irritation på grund af sollys.
  • Brug altid solfilter i løbet af dagen for at beskytte din hud mod sollyset.
  • Undgå andre eksfolierende produkter, medmindre de er udviklet til brug sammen med retinol i samme produkt, og din kosmetolog/læge siger, at det er OK.
  • Undgå retinol, hvis du er gravid eller ammer.

Medfører retinol afskalning, udbrud eller rødmen?
Det kan vare flere uger, før din hud vænner sig til retinol. I den periode kan du opleve afskalning og små bumser, der ligner udbrud, samt andre former for følsomhed. Dette er normalt og bør ophøre, når din hud opbygger sine retinoidreceptorer. Nogle kalder dette en "udrensningsperiode", men i virkeligheden er det din hud, der opbygger sine receptorer via en kontrolleret eksponering.

Fremkalder retinol mærker? 
Retinol fremkalder ikke alderspletter (hyperpigmentering); rent faktisk bruges den til at reducere dem. Retinol gør dog din hud mere sart i solen, så du skal bruge solfilter og påføre det ofte, hvis du følger en hudplejekur med retinol. Solskader kan ødelægge dine fremskridt og føre til flere pletter og andre tegn på ældning af huden.

Kom gerne ind på klinikken og hør mere om retinol og hvilke produkter med retinol der kunne være noget for dig.

ColorLuxe Eye Shadow Stick
ColorLuxe Eye Shadow Stick
Phyto Nature Lifting Eye Cream
Phyto Nature Lifting Eye Cream
Træt af pigmentpletter?
Træt af pigmentpletter?
Bevar kollagen med Pro-Collagen Banking Serum
Bevar kollagen med Pro-Collagen Banking Serum
Vælg den rette læbestift
Vælg den rette læbestift
Mød Clear Starts nye Clarifying Body Spray
Mød Clear Starts nye Clarifying Body Spray
PureMatch Liquid Concealer
PureMatch Liquid Concealer
Hvad er retinol og skal det være en del af din hudplejerutine?
Hvad er retinol og skal det være en del af din hudplejerutine?
Stabilizing Repair Cream
Stabilizing Repair Cream
Deep Breakout Liquid Patch
Deep Breakout Liquid Patch
Fokus på niacinamid
Fokus på niacinamid
Dermalogica og bæredygtighed.
Dermalogica og bæredygtighed.